اردکان

جغرافیا و اقلیم

شهر اردکان در طول جغرافیایی 53 درجه و 48 دقیقه شرقی و عرض جغرافیایی 32 درجه و 20 دقیقه شمالی واقع شده است. اردکان بر سر راه تهران به کرمان و بندرعباس واقع شده که این راه از مرکز شهر (جاده سنتو یا دکتربهشتی) میگذرد و در قلب کویر مرکزی ایران جای دارد. موقعیت قرارگیری شهر در دشت یزد-اردکان می باشد. در قسمت غربی شهر آبادی های دهستان عقدا، در قسمت جنوبی دهستان بفروئیه میبد ، در قسمت شرقی دهستان زرین قرار دارند.
شهر اردکان از جنوب به شهر میبد، از شمال به باغات پسته، از غرب به زمین های زراعی و از شرق به خانه باغهای معدودی محدود میشود. مساحت شهر اردکان 2868 هکتار است. فاصله هوایی شهر اردکان تا تهران 446 کیلومتر، فاصله زمینی شهر تا یزد 60 کیلومتر و تا میبد 10 کیلومتر است.
از نظر توپوگرافی، بخش عمده شهرستان با خط تراز تقریبی 1500 متر محدود می شود. تنها حدود 5% مساحت شهرستان کوهستانی بوده و ارتفاع متوسط شهرستان از سطح دریا 1234 متر است. در محدوده شهرستان بلندترین نقطه ارتفاعی مربوط به کوه خوانزا با ارتفاع 3158 متر است. بلندی شهر اردکان از سطح دریا 1035 متر است.
ارتفاعات موجود در شهرستان اردکان به شرح زیر است:
کوه هریشت (ارتفاع 1939): 12 کیلومتری شمال شرقی اردکان(محل قرارگیری پیرانگاه پیر سبز هریشت، زیارتگاه، زرتشتیان)
کوه چک چک (ارتفاع 2745): 38 کیلومتری شرقی اردکان(در دامنه غربی آن محل زیارتگاه زرتشتیان، پیرسبز چک چکو)
کوه تپه ریگ (ارتفاع 1605): 25 کیلومتری شمال شرقی اردکان
کوه های خرانق (ارتفاع قله 3199 متر): جنوب شرقی شهرستان
کوه های ندوشن (ارتفاع 2817 متر): غرب شهرستان

بایگانی
آخرین مطالب
  • ۰
  • ۰

کیک یزدی

مواد لازم

6 نفر و بیشتر
  1. ‌ 1 و 1.2 پیمانه آرد
  2. 1.2 پیمانه روغن مایع
  3. 2 عدد تخم مرغ
  4. 1.2 ق م هل
  5. 2 ق م خوری بکینگ پودر
  6. 2 ق غ خوری گلاب
  7. 1.2 پیمانه ماست
  8. 2.3 پیمانه شکر

مراحل

30 دقیقه
  1. تخم مرغ ها را با شکر میزنیم تا سفید و کشدار شود. روغن و ماست را اضافه کرده 1 دقیقه با همزن میزنیم. هل و گلاب را اضافه میکنیم. آرد و بیکینگ پودر را با هم الک میکنیم. همزن را کنار گذاشته آرد را آرام آرام به مواد اضافه کرده با کفگیر به صورت دورانی هم میزنیم.

     
     
  2. مواد را داخل قالب ریخته روی آن کنجد میریزیم. قالب را داخل فر از قبل گرم شده میگذاریم.

     
     
  3. نکته مهم در مورد دما و زمان پخت کیک یزدی: برای کیک یزدی فر را روی 200 درجه روشن میکنیم. قالب باید یک ربع با دمای 200 درجه و یک ربع بعدی با دمای 180 درجه باشد. یعنی بعد از یک ربع ساعت دما را از 200 به 180 درجه کاهش میدهیم.

     
     
  4. نکته: برای ترک خوردن روی کیک مانند عکس باید قبل از اینکه قالب را داخل فر بگزارید سر چاقو را با روغن چرب کنید و روی تک تک کیک ها علامت + بگذارید.

  • ۹۷/۰۹/۲۷
  • سعید هاتفی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی